Tocana de porc in dovleac
PrinteazaTocana de porc in dovleac din: dovleac, ceapa, gogosar, carne de porc, ulei, rosii, chimen, cimbru, sare, piper.
- 1 dovleac mic, pentru plăcintă
- 3 cepe
- 1 gogoşar sau ardei gras
- 500 g carne de porc
- 3-4 linguri ulei
- 200 g roşii cubuleţe în bulion
- 1 linguriţă chimen pisat
- 1 linguriţă cimbru uscat mărunţit
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Cureţi şi speli legumele. Tai carnea în cuburi mari, ceapa solzişori şi gogoşarul fâşii. Căleşti ceapa în ulei, după 1 minut, adaugi gogoşarul, iar când s-au înmuiat legumele, adaugi carnea de porc, cimbrul şi chimenul şi amesteci până când bucăţile de carne îşi schimbă culoarea, lei vasul de pe foc şi adaugi cubuleţele de roşii, sare şi piper după gust.
Tai dovleacului un capac, cu ajutorul unei linguri, îl cureţi de seminţe şi partea mai aţoasă. Umpli dovleacul cu tocăniţa, îl pui într-o tavă cu puţină apă şi îl introduci în cuptor, la foc mediu, pentru 45 de minute. Când serveşti mesenii cu tocăniţă, iei cu lingura şi o parte din miezul copt al dovleacului.
Pofta buna!