Tocana de pui cu mamaliga
PrinteazaTocana de pui cu mamaliga din: pui, ceapa, pasta de ardei, ulei, smantana, lapte, faina, sare, piper, patrunjel.
- 1 pui
- 2 cepe medii
- 1 lingură pastă de ardei
- 2-3 linguri ulei/untură
- 200 g smântână grasă
- 100-150 ml lapte
- 2-3 linguri făină
- sare
- piper
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Cureţi cepele, le tai mărunt şi le căleşti până se înmoaie. Porţionezi puiul, îl adaugi peste ceapa călită cu puţină apă şi îl înăbuşi până fierbe carnea.
Separat, faci un sos din smântână, făină şi lapte, pe care îl adaugi peste carne şi îl mai pui pe foc, până se îngroaşă.
Asezonezi cu sare, piper şi pătrunjel verde, după gust. Serveşti tocăniţa de pui cu o mămăligă vârtoasă şi murături sau salată.
Tocana de pui cu mamaliga
Pofta buna!