Tocana de pui cu usturoi, scortisoara si stafide

Printeaza

Tocana de pui cu usturoi, scortisoara si stafide din: ardei capia copti, paprika afumata, ulei de floarea soarelui, pulpe superioare de pui, ceapa, chimion, scortisoara, usturoi, stafide, unt de arahide, pasta de ardei iute, rosii, ciocolata neagra, ceapa rosie, zeama de lime, orez, coriandru.

Ingrediente:Tocana_de_pui_cu_usturoi_scortisoara_si_stafide

  • 2 ardei capia copti
  • 1 lingurita de paprika afumata
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 8 pulpe superioare de pui cu os, fara piele
  • 2 cepe, tocate
  • 2 lingurite de chimion macinat
  • 1 1/2 lingurita de scortisoara macinata
  • 3 catei de usturoi, tocati grosier
  • 50 g de stafide
  • 2 linguri unt de arahide fin
  • 2 linguri pasta de ardei iute
  • 400 g de rosii tocate, din conserva
  • 25 g ciocolata neagra
  • 1 ceapa rosie mica, taiata rondele
  • zeama de la 1 lime, plus sferturi pentru servit (optional)

orez cu coriandru:

  • 600 g orez cu bobul lung
  • 1 legatura mare de coriandru, tocata fin
  • coaja de la 1 limes si zeama de la 1 dintre ele

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul într-o cratiţă ce poate fi dată la cuptor, asezonează puiul şi rumeneşte-l pe toate părţile. S-ar putea să fie nevoie să faci asta în tranşe, ca să nu aglomerezi vasul. Scoate carnea pe o farfurie. Pune cepele în vas şi lasă-le 5 minute, până se înmoaie. Adaugă condimentele şi mai lasă totul pe foc 1  minut, să se întrepătrundă aromele.

Pune ardeii copţi într-un robot de bucătărie, împreună cu usturoiul, paprika afumată, stafidele şi 4 linguri de apă. Pasează-le, apoi transferă pasta în vasul de pe foc. Adaugă untul de arahide, pasta de ardei iute, roşiile şi 400ml de apă (umple conserva de roşii şi răsuceşte-o uşor pentru a culege toate urmele de roşii). Pune la loc puiul în vas şi asezonează.

Acoperă cu un capac şi lasă mâncarea pe foc 1 oră, amestecând din când în când. Scoate bucăţile de carne pe o farfurie. Folosind 2 furculiţe, rupe-le în fâşii şi aruncă oasele. Pune la loc puiul în sos, adaugă ciocolata şi mai lasă totul pe foc 30 de minute, fără capac. Dacă sosul pare că se îngroaşă prea tare, mai pune puţină apă.

Fierbe orezul conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Intre timp, pune ceapa roşie într-un bol mic. Adaugă zeama de lime şi un praf de sare. Lasă ceapa să se marineze până când serveşti mâncarea. Peste orezul fiert adaugă coriandrul, coaja rasă şi zeama de lime şi amestecă totul cu ajutorul unei furculiţe.

Dă la o parte sosul de pe foc, presară ceapa roşie şi serveşte împreună cu orezul, cu smântână şi, dacă vrei, cu sferturi de lime.

Tocana de pui cu usturoi, scortisoara si stafide

Tocana_de_pui_cu_usturoi_scortisoara_si_stafide

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • tocanita de pui

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.