Tocana de rosii cu linte si migdale
PrinteazaTocana de rosii cu linte si migdale din: linte, roşii uscate la soare, muguri de pin, ulei de măsline, sare, condimente la alegere, apă, dovlecel, ţelină, roşii, migdale, suc de lămâie.
Ingrediente:
- 1 ceaşcă de linte, încolţită
- 1 ceaşcă de roşii uscate la soare, înmuiate în apă
- 1/2 de ceaşcă de muguri de pin
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 linguriţă de sare
- 1/2 linguriţa de condimente la alegere
- 3 ceşti de apă
- 1/2 ceaşcă de dovlecel tocat
- 1/4 ceaşcă de ţelină, mărunţită
- 1 ceaşcă de roşii, tocate
- 1/4 ceaşcă de migdale, înmuiate în apă
- 2 linguri de suc de lămâie
Mod de preparare:
Pregătiţi baza pentru tocană, amestecând laolaltă roşiile uscate la soare, nucile de pin untdelemnul de măşline, sarea, condirpentele şi apa.
Pregătiţi legumele pentru tocană. Tăiaţi dovlecelul în formă de cubuleţe. Tocaţi mărunt ţelina.
Amestecaţi laolaltă baza tocanei, lintea, dovlecelul, ţelina, migdalele întregi şi sucul de lămâie, într-un vas mare, şi serviţi.
Pofta buna!
Foarte buna tocanita