Tocana de vanat cu vin rosu
PrinteazaTocana de vanat cu vin rosu din: ulei de masline, bacon, carne de vanat, faina, sare, piper, ceapa, usturoi, morcovi, telina, napi, ciuperci, cimbru, dafin, boabe de piper, vin rosu.
- ulei de masline
- 1/2 kg de bacon, tocat
- 2-3 kilograme de carne de vanat , taiata bucati
- 3-4 linguri de faina
- Sare si piper negru
- 3 cepe, tocate
- 2 catei de usturoi, zdrobit
- 2-3 morcovi, tocat
- 2-3 tulpini de telina, tocata
- 4 napi, taiati bucati
- 8 ciuperci, curatate si taiate
- crengute de cimbru
- 2 frunze de dafin
- 1 lingurita piper mixt, zdrobit
- 500 ml vin rosu
- 2 cesti supa de carne de vita
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180C.
Intr-o tigaie adaugati ulei si caliti baconul pentru 4-5 minute la foc moderat. Scoateti din tigaie cu ajutorul unei spumiere si pastrati deoparte.
Puneti bucatile de carne intr-un castron mare si presarati faina, sare si piper, amestecati bine pana se acopera carnea.
Adaugati ulei in tigaie si prajiti carnea pana cand se rumeneste pe toate partile. Scoateti si pastrati deoparte cu baconul. Adaugati din nou ulei si se adauga ceapa, usturoiul si ciupercile.
Dupa cateva minute adaugati morcovii, telina si napii. Gatiti legumele cu ierburi si boabele de piper zdrobite pentru aproximativ 6-8 minute, amestecand frecvent.
Adaugati bacon si carnea in tigaie si se toarna vinul rosu. Cand incepe sa clocoteasca, se toarna supa si se adauga sare si piper. Se acopera cu un capac. Transferati la cuptor si gatiti pentru 1 ½ -2 ore.
Scoateti din cuptor si se strecoara carnea si legumele printr-o strecuratoare mare, aruncati frunzele de dafin si cimbrul. Puneti carnea si legumele inapoi in vas si se acopera pentru a se mentine calda.
Pofta buna!