Tocana de vinete cu usturoi
PrinteazaTocana de vinete cu usturoi din: vinete, ulei, usturoi, ceapa, zahar, sos de soia, otet, sherry.
- 4 vinete mici
- 7 linguri de ulei
- 3-4 căţei de usturoi
- 1 ceapă
- 6 linguriţe zahăr brun
- 6 linguriţe sos de soia
- 6 linguriţe oţet de mere
- 1 lingură Sherry sec
Mod de preparare:
Se curăţă vinetele, se spală, se înlătură cotorul, apoi se taie în jumătate pe lungime. Jumătăţile de vinete se taie în cuburi de cca 3 x 3 cm.
Se încing 3 linguri de ulei în wok; wokul se agită cu grijă pentru ca uleiul să se distribuie bine şi pe margine.
Jumătate din vinetele tăiate cuburi se pun în wok, se prăjesc amestecând timp de 5 minute la foc puternic, până când tocaia devine maro şi uleiul este absorbit în totalitate.
Vinetele se lasă la scurs pe prosoape de hârtie. Restul de vinete tăiate se prăjesc în 3 linguri de ulei şi se amestecă, se scot din tigaie şi se lasă la scurs.
Se încinge restul de ulei în wok. Se curăţă ceapa şi usturoiul, se mărunţesc bine şi se lasă la prăjit în uleiul încins timp de 3 minute.
Zahărul se presară deasupra şi se lasă să se caramelizeze uşor. Se adaugă sos de soia, oţet şi Sherry, se amestecă şi se lasă la fiert.
Cubuleţele de vinete prăjite se pun din nou în wok şi se lasă 3 minute să fiarbă la foc mic până când au absorbit aproape tot sosul. Vinetele se servesc cu orez alb.
Tocana de vinete cu usturoi
Pofta buna!