Tocana de vita cu cartofi
PrinteazaTocana de vita cu cartofi
- 600 g pulpă de vită
- 500 g cartofi
- 3-4 linguri cu pastă de tomate
- 500 ml supă de oase sau de legume
- 2-3 roşii
- 3 cepe
- 1 morcov
- ulei
- cimbru
- sare
- piper
Preparare:
Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei. Stinge cu supă, după care pune carnea de vită tăiată în bucăţi mari şi condimentată cu sare. Lasă la cuptor să se frăgezească carnea. Din când în când mai adaugă apă călduţă şi stropeşte carnea cu sosul din tavă.
Adaugă apoi morcovul tăiat rondele şi cartofii felii. Presară un praf de sare şi piper şi lasă să fiarbă bine legumele.
Spre final, adaugă pasta de tomate şi roşiile opărite şi decojite. Potriveşte gustul de sare şi aromatizează cu puţin cimbru.
Pofta buna!
Va prezint reteta de tocana de vita facuta de mama.
Ingrediente: 500 g muschi de vita, 2 cepe, 3-4 linguri ulei de masline, 4 catei de usturoi, 300 g 1 kg cartofi, 2-3 ardei grasi colorati, 2-3 tiije de telina, 150 g pasta de tomate, 2 morcovi mari, 2 dovlecei, cateva rosii cherry optional, sare, piper, patrunjel verde, 50 gr vin rosu sau 2 linguri otet balsamic rosu.
Mod de preparare:
Se taie carnea in bucati potrivite si se prajeste putin in uleiul bine incins. Se stinge cu pasta de tomate si apa si se lasa sa fiarba la foc potrivit.
Cand carnea este aproape fiarta, se adauga cartofii taiati in cuburi mici, morcovul taiat rondele, ceapa taiata julien si tijele de telina taiate rondele nu prea mici.
Dupa cca 10 minute se adauga ardeiul gras taiat cuburi sau julien. Dupa 3 minute se adauga dovlecelul taiat cuburi potrivite.
Se adauga vinul sau otetul se lasa sa dea intr-un clocot, se sareaza si se pipereaza, se adauga usturoiul taiat felii, rosiile cherry si se da la cuptor 10 minute pentru gratinare.
Se serveste fierbinte cu patrunjel verde fin tocat, cu garnitura de galuste din gris si faina sau orez sau paste.