Tocana de vita cu ciuperci si vin rosu

Printeaza

Tocana de vita cu ciuperci si vin rosu din: unt, ceapa, usturoi, faina, carne de vita, ulei, vin, bulion, ciuperci, patrunjel.

Ingrediente:Tocana_de_vita_cu_ciuperci_si_vin_rosu

  • 25 g de unt
  • 2 cepe mari, feliate în inele
  • 6 căţei de usturoi, tăiaţi pe jumătate
  • 3 linguri de făină
  • 600 g carne de vită, piept sau antricot, tăiată în bucăţi mari
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 3 foi de dafin
  • 400 ml de vin roşu
  • 1 lingură de bulion
  • 300 ml supă de vită
  • 250 g de ciuperci, tăiate pe jumătate
  • pătrunjel tocat, pentru decor

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 150°C. Topeşte untul într-o cratiţă termorezistentă cu fundul gros, la foc mediu. Adaugă ceapa şi usturoiul, găteşte-le 10 minute până încep să se rumenească, apoi transferă-le într-o farfurie.

Pune făina într-o pungă mare, împreună cu o cantitate generoasă de piper negru. Adaugă jumătate din carne, agită pentru ca făina să o acopere uniform, apoi scoate-o din pungă, păstrând surplusul de făină în pungă şi procedează la fel cu restul cărnii.

Incinge uleiul în cratiţa în care ai călit ceapa (nu trebuie să o cureţi înainte). Adaugă carnea de vită şi foile de dafin şi prăjeşte carnea până când este rumenită în mod uniform.

Toarnă vinul, adaugă ceapa şi usturoiul, bulionul şi supa de vită. Amestecă şi dă în clocot la foc mic. Pune capacul şi dă tocana la cuptor timp de 1 oră.

După 1 oră, adaugă ciupercile şi mai las-o la cuptor încă 1 oră. Gustă carnea – dacă este fragedă, tocana este gata. Dacă încă este fermă, mai găteşte tocana încă 30 de minute şi gust-o din nou.

Serveşte cu pătrunjel deasupra.

Tocana de vita cu ciuperci si vin rosu

Tocana_de_vita_cu_ciuperci_si_vin_rosu

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.