Tocana de vita cu tarhon
PrinteazaTocana de vita cu tarhon din: carne de vita, morcovi, cartofi, telina, pastarnac, patrunjel, ulei, mustar, sare, cimbru, tarhon.
- 400 g carne de vită
- 6 morcovi
- 5 cartofi
- o rădăcină ţelină mică
- o rădăcină păstârnac
- o rădăcină pătrunjel
- 4 linguri ulei de măsline
- 2 cepe boabe de muştar
- sare
- cimbru
- tarhon
Mod de preparare:
Carnea trecută rapid sub un jet de apă se taie cuburi şi se pune la călit în ulei. Se lasă 2-3 minute pe-o parte, apoi se întoarce şi se lasă 2-3 minute şi pe partea cealaltă.
Intre timp, se curăţă legu-mele, se spală şi se taie după preferinţe.
Intr-un vas de lut de cuptor se pune carnea alături de legume. Se condimentează cu boabe de muştar, cimbru şi tarhon, se toarnă 300 ml apă şi se lasă la cuptor, cu capac.
După 40 de minute se scoate capacul şi se presară cu sare. Se lasă să se rumenească.
Pofta buna!