Tocana de vita cu verdeata
PrinteazaTocana de vita cu verdeata din: carne de vita, morcovi, ceapa, faina, dafin, unt, fulgi de ardei iute, verdeata.
- 600 g cuburi de vită de gătit
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 3 linguri făină
- 400 ml apă
- 1,5 linguriţe fulgi de ardei iute
- 3 foi dafin
- 100 g unt
- mărar
- pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea tăiată cuburi şi ceapa tăiată rondele se pun la călit în unt topit. După ce carnea şi-a schimbat culoarea, se adaugă făina şi se amestecă. Se toarnă apă să acopere, se pun sare, piper şi foi de dafin şi se lasă la fiert 90 de minute, amestecând în mod regulat.
Cu 30 de minute înainte de a fi gata, se adaugă morcovii.
Se serveşte cu mărar amestecat cu pătrunjel.
Pofta buna!