Tocana de vita cu vin rosu si ciuperci
PrinteazaTocana de vita cu vin rosu si ciuperci din: carne slaba de vita, ulei, ceapa, morcovi, pastarnac, ciuperci, usturoi, mazare, vin rosu, portocala, cimbru, rozmarin, dafin, sare, piper, patrunjel.
- 500 g carne slabă de vită
- 2 linguri ulei
- 1 ceapă mare
- 2 morcovi mici
- 1 păstârnac
- 250 g ciuperci
- 1 căţel de usturoi
- 200 g mazăre
- 1 I vin roşu
- coaja rasă de la o portocală şi sucul ei
- 1 fir cimbru
- 1 fir rozmarin
- 1 foaie de dafin
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Incingi uleiul într-o cratiţă mare, apoi adaugi ceapa tăiată felii, o prăjeşti 5 minute, după care pui carnea tăiată cuburi mai mari.
O prăjeşti circa 5-7 minute, amestecând până când cuburile de carne se rumenesc pe toate părţile. Adaugi morcovii întregi, curăţaţi şi spălaţi, păstârnacul, ciupecile şi usturoiul tocat mărunt. Torni vinul, apoi adaugi coaja de portocală, cimbrul, rozmarinul, foaia de dafin, puţină sare şi piper.
Pui totul la fiert şi, când a început să clocotească, acoperi cratiţa şi o dai la cuptorul încins la 150°C, unde o laşi 1/2 oră. Scoţi din cuptor, adaugi ciupercile, amesteci şi o mai dai la cuptor 25 de minute, fără capac. După acest timp, adaugi şi mazărea, amestecând iarăşi.
Potriveşti gustul de sare şi piper şi o mai dai la cuptor încă 15 minute, la foc potrivit. Când se răceşte, ornezi tocana cu pătrunjel verde, tocat fin.
Pofta buna!