Tocana de vita cu vin rosu si ciuperci

Printeaza

Tocana de vita cu vin rosu si ciuperci din: carne slaba de vita, ulei, ceapa, morcovi, pastarnac, ciuperci, usturoi, mazare, vin rosu, portocala, cimbru, rozmarin, dafin, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Tocana de vita cu vin rosu si ciuperci

  • 500 g carne slabă de vită
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapă mare
  • 2 morcovi mici
  • 1 păstârnac
  • 250 g ciuperci
  • 1 căţel de usturoi
  • 200 g mazăre
  • 1 I vin roşu
  • coaja rasă de la o portocală şi sucul ei
  • 1 fir cimbru
  • 1 fir rozmarin
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Incingi uleiul într-o cratiţă mare, apoi adaugi ceapa tăiată fe­lii, o prăjeşti 5 minute, după care pui carnea tăiată cuburi mai mari.

O prăjeşti circa 5-7 minute, amestecând până când cuburile de carne se rumenesc pe toate părţile. Adaugi morcovii întregi, curăţaţi şi spălaţi, păstârnacul, ciupecile şi usturoiul tocat mărunt. Torni vinul, apoi adaugi coaja de portocală, cimbrul, rozmarinul, foaia de dafin, puţină sare şi piper.

Pui totul la fiert şi, când a început să clocotească, acoperi cratiţa şi o dai la cuptorul încins la 150°C, unde o laşi 1/2 oră. Scoţi din cup­tor, adaugi ciupercile, amesteci şi o mai dai la cuptor 25 de minu­te, fără capac. După acest timp, adaugi şi mazărea, amestecând iarăşi.

Potriveşti gustul de sare şi piper şi o mai dai la cuptor încă 15 minute, la foc potrivit. Când se răceşte, ornezi tocana cu pă­trunjel verde, tocat fin.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.