Tocana de vita cu vinete
PrinteazaTocana de vita cu vinete din: carne de vita, ceapa, vanata, ardei, morcovi, rosii, ulei, patrunjel, sare, piper.
- 600 g carne de vită
- 2 cepe
- o vânătă
- 2 ardei graşi
- 2 morcovi
- 3 roşii de gătit
- 2 linguri ulei
- o legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ceapa se curăţă, se spală şi se taie peştişori. Se pune la călit, se presară cu sare. Se adaugă carnea de vită tăiată cuburi şi se întorc să se rumenească uniform.
Se adaugă rondele de morcovi, se toarnă apă şi se lasă la fiert cu capac pentru o oră.
Se adaugă vânătă, tăiată cuburi, ardeiul tăiat fâşii şi roşiile fără pielite, sare şi piper şi se lasă 10 minute la fiert pe aragaz şi apoi 20 de minute la cuptor.
Se aduce la masă cu verdeaţă deasupra.
Pofta buna!