Tocana de vita in sos de vin rosu

Printeaza

Tocana de vita in sos de vin rosu din: morcovi, telina, fasole, ceapa, usturoi, ardei, rosii, cartofi, vin, ulei, carne de vita, oregano, piper, patrunjel, frunze de dafin, sare si parmezan.

Ingrediente:Tocana de vita in sos de vin rosu

  • 1/2 kg morcovi
  • 1 telina
  • 1 cutie fasole verde
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 1 cutie rosii
  • 1 cartof rosu
  • 2 cartofi albi
  • supa de vita
  • 1 ceasca de vin rosu
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 ½ kg carne de vita
  • 2 lingurite oregano uscat
  • 2 lingurite piper
  • 2 lingurite patrunjel uscat
  • 4 frunze de dafin
  • 1 lingurita de sare
  • 4 lingurite parmezan ras (pentru garnitura)

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180C.

Intr-o cratita adaugati rosiile, morcovii taiati bucati, telina taiata bucati, ceapa toccata marunt. Adaugati oregano si foile de dafin. Se taie cartofii bucati mari si se adauga in cratita.

Adaugati si fasolea verde, usturoiul tocat si ardeiul iute taiat felii.

Incorporati supa de vita și vinul. Asezonati si adaugati restul de condiment dupa gust. Se amesteca bine. Si se lasa deoparte. Se incalzește o tigaie la foc mediu și se adauga ulei de masline.

Adauga carnea de vita si putin piper. Gatiti cateva minute pe fiecare parte.

Apoi, adaugați carnea de vita in cratita alaturi de legume. Acoperiti cu un capac si dati la cuptor pentru 2 ore. Scoateti din cuptor, lasati sa se odihneasca cateva minute.

Serviti cu parmezan ras.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.