Tocana de vita
PrinteazaTocana de vita din: carne de vita, morcovi, ceapa, ciuperci, faina, pasta de tomate, foaie de dafin, cimbru, usturoi, ulei, sare, piper.
- un kilogram de vita
- 4 morcovi
- 2 cepe
- 200 g ciuperci albe
- 4 linguri faina
- 2 lingura pasta de tomate
- o foaie de dafin
- o crenguta cimbru
- 4 catei usturoi
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
In oala sub presiune se pune ulei şi se căleşte carnea tăiată cuburi. După ceîsi schimbă culoarea uniform, se pun cimbrul, foaia de dafin, sarea, piperul, ceapa si usturoiul tăiate cât mai mărunt.
Se lasă să se călească 5 minute ames¬tecând, se pune făina, se amestecă, se toarnă apă cât să acopere carnea si se lasă să ajungă la punctul de fierbere.
Intre timp, morcovii se taie rondele, ciupercile în patru si se pun în oală alături de pasta de tomate. Se închide oala sub presiune si se lasă la fiert 45 de minute.
Tocana de vita
Pofta buna!