Tocana de vitel
PrinteazaTocana de vitel
- 1 kg carne
- 1 lingură untură
- 1 ceapă
- 1 linguriţă făină
- 1 păhărel vin
- 2 -3 ceşti zeamă de carne
- 1 lingură bulion
- 1 căţel de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se taie carnea de viţel în bucăţi potrivite. Se pun într-o cratiţă să se prăjească cu o lingură de untură. Se adaugă o ceapă tăiată mărunt şi o lingură de făină.
Când făina s-a îngălbenit, se toarnă încetul cu încetul vinul şi zeama de carne.
Se adaugă bulionul de roşii, un căţel de usturoi sfărâmat, sare, piper.
Se acoperă, se dă la cuptor să fiarbă la foc potrivit o oră şi jumătate. Mâncarea trebuie să fie scăzută. Se serveşte cu garnitură de pâine prăjită în unt.
Pofta buna!
Poate fac in weekend o tocanita de vitel.