Tocana de vitel

Printeaza

 Tocana de vitel

Ingrediente:Tocana de vitel

  • 1 kg carne
  • 1 lingură untură
  • 1 ceapă
  • 1 linguriţă făină
  • 1 păhărel vin
  • 2 -3 ceşti zeamă de carne
  • 1 lingură bulion
  • 1 căţel de usturoi
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Se taie carnea de viţel în bucăţi potrivite. Se pun într-o cratiţă să se prăjească cu o lingură de untură. Se adaugă o ceapă tăiată mărunt şi o lingură de făină.

Când făina s-a îngălbenit, se toarnă încetul cu încetul vinul şi zeama de carne.

Se adaugă bulionul de roşii, un căţel de usturoi sfărâmat, sare, piper.

Se acoperă, se dă la cuptor să fiarbă la foc potrivit o oră şi jumătate. Mâncarea trebuie să fie scăzută. Se serveşte cu garnitură de pâine prăjită în unt.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Poate fac in weekend o tocanita de vitel.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.