Tocana de vitel cu orez si ciuperci
PrinteazaTocana de vitel cu orez si ciuperci din: piept sau spata de vitel, faina, sare, piper, lamaie, unt, orez, ceapa, ciuperci, galbenus, smantana, marar.
- 1,5 kg piept sau spată de viţel
- 1/2 lingură făină
- sare
- piper
- 1/2 lămâie zemoasă
- 150 g unt
- 200 g orez
- 1 ceapă mare
- 250 g ciuperci
- 2 gălbenuşuri cu smântână
- puţin mărar verde
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în bucăţi, sotaţi-le în unt, apoi fierbeţi-le în 2 1/2 litri apă (sau supă de oase), sare, timp de 40-45 de minute.
Separat, pregătiţi un sos alb din unt, făină, jumătate din zeama în care a fiert carnea, gălbenuşurile, smântână şi zeama de lămâie, după gust. Combinaţi acest sos cu carnea fiartă.
Separat, pregătiţi un pilaf din ciuperci. Pe platou puneţi tocana de viţel şi decoraţi-o cu pilaf şi mărar verde.
Pofta buna!