Tocana delicioasa de miel cu legume

Printeaza

O reteta delicioasa de tocana de miel cu legume din: carne macra de miel, morcov, ceapa, telina, rosii, usturoi, cimbrisor, lamaie, vin alb sec, supa de carne, ulei extravirgin de masline si sare.

Ingrediente:Tocana delicioasa de miel cu legume

  • 600 g carne macră de miel de lapte (pulpă), tăiată bucăţi
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 tulpină ţelină
  • 4 roşii curăţate de pieliţă
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 rămurele de cimbrişor
  • 1 lămâie netratată
  • 1 pahar de vin alb sec
  • 2 pahare de supă de carne
  • 4 linguri de ulei extravirgin de măsline
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţaţi şi spălaţi morcovul şi ţelina, la fel ceapa şi usturoiul. Tăiaţi-le apoi cubuleţe. Spălaţi bine lămâia şi curăţaţi-i coaja, fără partea albă.

într-o cratiţă, încălziţi uleiul extravirgin de măsline şi căliţi zarzavatul tăiat cubuleţe; adăugaţi coaja de lămâie şi bucăţile de miel, rumenindu-le uniform pe toate părţile.

Săraţi şi piperaţi, aromatizaţi cu o rămurică de cimbrişor spălat şi scurs şi amestecaţi; după câteva minute, turnaţi vinul şi lăsaţi-l să se evapore la foc iute, apoi micşoraţi flacăra şi adăugaţi roşiile curăţate de pieliţă, pe care le-aţi sfărâmat în prealabil cu o furculiţă.

Lăsaţi totul pe foc încă 1 oră, adăugând din când în când câte puţină supă caldă. Puneţi în castronele tocana de miel înăbuşit, ornând-o cu frunzuliţe de cimbrişor, şi serviţi-o imediat.

 

Tocana delicioasa de miel cu legume

Tocana_delicioasa_de_miel_cu_legume

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • tocanita de miel cu legume

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.