Tocana delicioasa de miel cu legume
PrinteazaO reteta delicioasa de tocana de miel cu legume din: carne macra de miel, morcov, ceapa, telina, rosii, usturoi, cimbrisor, lamaie, vin alb sec, supa de carne, ulei extravirgin de masline si sare.
- 600 g carne macră de miel de lapte (pulpă), tăiată bucăţi
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 tulpină ţelină
- 4 roşii curăţate de pieliţă
- 2 căţei de usturoi
- 2 rămurele de cimbrişor
- 1 lămâie netratată
- 1 pahar de vin alb sec
- 2 pahare de supă de carne
- 4 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi morcovul şi ţelina, la fel ceapa şi usturoiul. Tăiaţi-le apoi cubuleţe. Spălaţi bine lămâia şi curăţaţi-i coaja, fără partea albă.
într-o cratiţă, încălziţi uleiul extravirgin de măsline şi căliţi zarzavatul tăiat cubuleţe; adăugaţi coaja de lămâie şi bucăţile de miel, rumenindu-le uniform pe toate părţile.
Săraţi şi piperaţi, aromatizaţi cu o rămurică de cimbrişor spălat şi scurs şi amestecaţi; după câteva minute, turnaţi vinul şi lăsaţi-l să se evapore la foc iute, apoi micşoraţi flacăra şi adăugaţi roşiile curăţate de pieliţă, pe care le-aţi sfărâmat în prealabil cu o furculiţă.
Lăsaţi totul pe foc încă 1 oră, adăugând din când în când câte puţină supă caldă. Puneţi în castronele tocana de miel înăbuşit, ornând-o cu frunzuliţe de cimbrişor, şi serviţi-o imediat.
Tocana delicioasa de miel cu legume
Poftă bună!
Incoming search terms:
- tocanita de miel cu legume