Tocană din carne de vită cu paste
PrinteazaTocană din carne de vită cu paste din: carne de vita, ceapa, rosie, ardei gras, piper, sare, paste, concentrat de legume, ulei, patrunjel verde.
- 500 g carne slaba de vita
- 2 cepe mijlocii
- 1 morcov
- 1 rosie
- 1 ardei gras (sau 1 lingura zarzavat de ciorba)
- piper
- sare
- 1 punga cu paste (spirale)
- 1 lingura concentrat de legume
- ulei
- patrunjel verde tocat
Mod de preparare:
Speli carnea, o tai în bucăţi mai mici şi o căleşti în ulei fierbinte împreună cu ceapa curăţată şi tăiată mărunt. Sărezi şi piperezi, torni puţină apă şi, în timp ce fierbe, adaugi morcovul curăţat şi dat pe răzătoarea mare, roşia decojită şi tăiată cuburi, ardeiul curăţat de cotor şi de seminţe, tocat mărunt.
Dacă e cazul, adaugi apă şi înăbuşi până se înmoaie carnea şi scade zeama. Adaugi pastele fierte şi scurse, concentratul de legume, stingi cu apă şi laşi să mai fiarbă timp de 5-10 minute, să se amestece aromele şi gusturile. Tocana o serveşti presărată cu pătrunjel tocat.
Tocană din carne de vită cu paste
Pofta buna!