Tocană din carne de vită cu vin roşu
PrinteazaTocană din carne de vită cu vin roşu din: faina, sare, piper, carne de vita, ulei, ceapa, usturoi, cartofi, morcovi, pastarnac, supa de vita, vin rosu, foaie de dafin, verdeata si varza.
Tocana e mai bună dacă o consumi a doua zi, astfel aromele au timp să se amestece si să se matureze.
Ingrediente:
- 2 linguri rase de faina
- sare
- piper negru
- 500 g carne slaba de vita, taiata cubulete
- 2 linguri ulei
- 1 ceapa mare tocata
- 1 catel de usturoi zdrobit
- 250 g ciuperci mici
- 500 g cartofi cubulete
- 4 morcovi feliati
- 2 radacini de pastarnac feliate
- 300 ml supa de vita
- 200 ml vin rosu
- 1 foaie de dafin
- verdeata
- 200 g varza
Mod de preparare:
Intr-o pungă mare de plastic, a- mesteci făina cu sare şi mult piper negru. Pui carnea în acest amestec din pungă şi scuturi până când este bine învelită în acest amestec.
Intr-o cratiţă mare, încingi uleiul şi rumeneşti carnea câteva minute, apoi o scoţi pe o farfurie şi o laşi deoparte.
In cratiţă, adaugi ceapa şi usturoiul şi le prăjeşti 3 minute. Pui ciupercile şi mai prăjeşti totul timp de 1 minut. Pui carnea înapoi în cratiţă şi adaugi cartofii, morcovii, păstârnacul, supa de vită, vinul roşu, foaia de dafin şi verdeaţa după gust.
Când dau în clocot, acoperi cratiţa şi fierbi la foc mic timp de 1 1/2 oră.
Adaugi varza tăiată, iar când dă din nou în clocot, acoperi şi mai laşi să fiarbă până se pătrund carnea şi legumele. Scoţi foaia de dafin şi adaugi 2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat.
Serveşti tocana în farfurii adânci de supă, împreună cu felii groase de pâine integrală, pentru a absorbi sosul consistent sau cu mămăligă.
Tocană din carne de vită cu vin roşu
Pofta buna!
Arata bine tocana asta!
Da, si mie imi place tocana asta