Tocana din coaste de miel
PrinteazaTocana din coaste de miel din: coaste de miel, faina, ulei, ceapa, cartofi noi, morcovi, pasta de tomate, apa, concentrat de supa de vita, patrunjel, usturoi, lamaie, sare, piper.
- 1,5 kg de coaste de miel
- 125 g făină
- 45 ml ulei
- 3 cepe
- 1 kg de cartofi noi
- 2 morcovi mari
- 30 ml pastă de tomate
- 500 ml de apă clocotită
- 2 cuburi de concentrat de supă de vită
- 125 g de pătrunjel tocat
- 2 căţei de usturoi
- coajă rasă de la 1 lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Preîncălzeşti cuptorul la 170 de grade Celsius.
Presari făină peste coastele de miel şi păstrezi făina deoparte. Prăjeşti carnea în ulei până devine maronie, într-o tigaie. Adaugi ceapa tocată mărunt şi o prăjeşti amestecând.
Pui cartofii (cei mici întregi, cei mai mari tăiaţi în jumătate), morcovii curăţaţi şi tăiaţi bucăţi, pasta de tomate, apa clocotită şi cuburile de supă. Laşi totul să fiarbă.
Acoperi oala şi o dai la cuptor timp de trei ore. Amesteci restul de făină cu câteva picături de apă rece, la care adaugi şi puţin sos din tocană, până obţii o mixtură omogenă. Torni mixtura în tocană şi pui vasul foc. Adaugi restul ingredientelor şi laşi pe foc încă 15.ţninute.
Serveşti tocana cu orez.
Pofta buna!