Tocana din ficat cu garnitura de pilaf cu branza

Printeaza

 Tocana din ficat cu garnitura de pilaf cu branza

Ingrediente:

  • 900 g ficat de vită
  • sare
  • piper
  • 1/41 vin roşu
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingură de bulion pastă
  • 100 g stafide
  • 30 g zahar
  • 100 g şuncă
  • 1 l supă
  • şofran
  • 280 g orez
  • 200 g unt
  • 1 lingură de făină
  • 50 g telemea

 

Mod de preparare:

Tocana din ficat cu garnitura de pilaf cu branza: Ficatul se taie felii, se trece prin făină şi se prăjeşte pe ambele părţi.

Se aşază apoi într-o cratiţă şi se fierbe cu vin, 1/21 supă, sare, dafin, bulion şi şuncă tăiată julien.

Pe parcurs, se pun stafide, puţin zahăr şi 1/2 lin­gură făină diluată în vin şi se fierbe 35-40 minute.

între timp se face un pilaf se colorează orezul cu unt într-un vas pe foc, se stinge cu supă şi se fierbe la foc domol cu capac, 25 minute iar la sfîrşit se adaugă branză rasă şi şofran.

Pilaful se aşază pe un platou iar peste el ficatul. Sosul se serveşte separat la sosieră.

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Imi place cum iese pilaful cu branza

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.