Tocana din ficat cu garnitura de pilaf cu branza
PrinteazaTocana din ficat cu garnitura de pilaf cu branza
Ingrediente:
- 900 g ficat de vită
- sare
- piper
- 1/41 vin roşu
- 1 foaie de dafin
- 1 lingură de bulion pastă
- 100 g stafide
- 30 g zahar
- 100 g şuncă
- 1 l supă
- şofran
- 280 g orez
- 200 g unt
- 1 lingură de făină
- 50 g telemea
Mod de preparare:
Tocana din ficat cu garnitura de pilaf cu branza: Ficatul se taie felii, se trece prin făină şi se prăjeşte pe ambele părţi.
Se aşază apoi într-o cratiţă şi se fierbe cu vin, 1/21 supă, sare, dafin, bulion şi şuncă tăiată julien.
Pe parcurs, se pun stafide, puţin zahăr şi 1/2 lingură făină diluată în vin şi se fierbe 35-40 minute.
între timp se face un pilaf se colorează orezul cu unt într-un vas pe foc, se stinge cu supă şi se fierbe la foc domol cu capac, 25 minute iar la sfîrşit se adaugă branză rasă şi şofran.
Pilaful se aşază pe un platou iar peste el ficatul. Sosul se serveşte separat la sosieră.
Pofta buna!
Imi place cum iese pilaful cu branza