Tocana din piept de vita cu vin
PrinteazaTocana din piept de vita cu vin din: piept de vita, ceapa, telina, vin, ulei, faina, cartofi, dafin, sare, piper.
- 600 g piept de vită
- 2 cepe
- 2 fire ţelină
- 200 ml vin
- o lingură ulei
- o lingură făină
- un litru apă
- 5 cartofi
- o foaie dafin
- câteva fire pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
In cratiţa cu ulei încins se rumeneşte carnea porţionată. După ce şi-a schimbat culoarea, se scoate şi în acelaşi ulei se pun la călit ceapa şi ţelina tocate.
Se presară cu sare şi, după ce s-au înmuiat, se adaugă făina, se amestecă, se aşază carnea, se toarnă apa şi vinul, se pune foaia de dafin şi se lasă la fiert circa 90 de minute.
Se adaugă cartofii şi se continuă fierberea până ce şi aceştia sunt gata. Se trage de pe foc, se lasă 10 minute.
Se potriveşte gustul de sare şi piper şi se aduce la masă cu pătrunjel deasupra.
Pofta buna!