Tocana din piept de vita
PrinteazaTocana din piept de vita din: carne de vita, ceapa, usturoi, piper, boia, slanina, rosii, ardei, sare.
- 800 g carne de vită
- 4 cepe roşii
- 200 ml supă de oase
- 3 căţei de usturoi
- 1 linguriţă piper boabe
- 1 linguriţă piper măcinat
- 1 linguriţă boia
- 150 g slănină afumată
- 1 linguriţă boia
- 100 g roşii
- 100 g ardei graşi
- sare
Mod de preparare:
Carnea se spală bine. Se pune la fiert în apă rece, se adaugă două cepe tăiate în jumătăţi, un căţel de usturoi, piperul boabe şi se lasă la fiert aproximativ o oră.
Se scoate carnea din oală, se spală din nou şi se taie fâşii.
Slănina tăiată felii subţiri se topeşte, se adaugă cele două cepe rămase, tăiate mărunt, iar după ce s-a călit, se presară boia, chimen, se toarnă 100 ml de apă şi supa de oase, apoi se lasă la fiert până scade zeama.
Se adaugă carnea, roşiile tăiate sferturi şi ardeii tăiaţi cuburi. Se condimentează după gust cu sare, piper şi usturoi. Se fierb toate la foc domol, până se înmoaie carnea.
Se prepară o garnitură din cartofi tăiaţi cuburi, fierţi şi zdrobiţi, împreună cu puţin unt şi se serveşte cu tocăniţă.
Pofta buna!