Tocana de dovleac

Printeaza

O reteta de tocana de dovleac din: dovleac, cartofi, ceapa verde, supa de vita, unt, usturoi, boabe de grau, chilli, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1 dovleac mediu (aproximativ 1,2 kg)
  • 300 g cartofi mici
  • 1 fir pde praz
  • 4 cepe verzi
  • 600 ml supa de vita sau de zarzavat
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura boabe de grau
  • un varf de cutit chilli
  • 2 linguri patrunjel proaspat tocat
  • sare
  • piper proaspat macinat

 

Mod de preparare:

Tăiaţi un capac în partea de sus a dovleacului şi îndepărtaţi cu o lingură miezul şi seminţele, lăsând o mar­gine de 1 -1.5 cm grosime. Aveţi grijă să nu spargeţi coaja tare. Spălaţi cartofii şi tăiaţi-i în jumătăţi, curăţaţi prazul, spălaţi-l, tăiaţi-l în rondele. Curăţaţi usturoiul şi tocati-l mărunt.

Puneţi 1 lingură unt într-o cratiţă mare şi prăjiţi puţin usturoiul. Adăugaţi cartofii, miezul de dovleac tăiat în cubuleţe, ceapa verde, prazul, grâul şi lăsaţi să se călească pentru scurt timp. Turnaţi supa fierbinte şi lăsati să fiarbă la foc potrivit până când cartofii sunt fragezi.

Condimentaţi cu sare, piper, chilii şi adăugaţi pătrunjel verde tocat. Turnaţi supa fierbinte în dovleacul scobit, înainte de servire şi acoperiţi-o cu capacul de dovleac.

Tocana de dovleac

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • tocanita de dovleac

1 comentariu

  1. Maricica Neculce

    Buna rau tocana de dovleac

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.