Tocană dulce sau picantă
PrinteazaO reteta de tocana dulce sau picanta din: ceapa, ardei, carne de porc, carne de vita, carnati, untura de porc, smantana si boia dulce sau iute.
- 3 cepe
- 2 ardei
- 400 g carne de porc
- 300 g carne de vită
- 200 g cârnaţi
- 200 g untură de porc
- 300 g smântână
- 1 plic de boia dulce sau iute, după gust
Mod de preparare:
Toci ceapa şi o căleşti în untură de porc, apoi adaugi ardeiul tocat şi pe urmă carnea. Laşi totul pe foc până se prăjesc puţin, apoi torni apă şi le fierbi până când a scăzut apa şi carnea este fiartă.
Baţi bine smântână cu puţină boia şi torni deasupra. Dacă doreşti, poţi pune în tocană şi câţiva cârnaţi rumeniţi.
Tocană dulce sau picantă
Pofta buna!