Tocana cu fasole boabe

Printeaza

Tocana cu fasole boabe din: fasole, carne tocata, ceapa, morcovi, rosii, ulei, sare, piper.

Fasolea este o sursă excelentă de proteine, fibre alimentare, fier, magneziu, potasiu, zinc și vitamine din complexul B, cum ar fi acidul folic.

Consumul regulat de fasole poate contribui la menținerea unui sistem imunitar sănătos și la susținerea funcționării normale a corpului.

 

Ingrediente:Tocana_cu_fasole_boabe

  • 500 g fasole boabe
  • 300 g carne tocată (vită, porc, etc.)
  • 2 legături de ceapă verde
  • 3 morcovi
  • 1 cutie de roşii în bulion
  • 1 lingură de ulei
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Fasolea aleasă şi spălată se pune la înmuiat în apă călduţă de pe o zi pe alta. A doua zi se scurge de apa în care a stat şi se pune la fiert cu apă rece.

Se aruncă apa după ce a dat un clocot şi se pune din nou fasolea la fiert cu apă rece.

Se mai aruncă încă o dată şi apoi se pune definitiv fasolea la fiert cu apă, sare şi morcovii tăiaţi rondele.

Intr-o tigaie cu ulei se pune ceapa tăiată rondele şi se lasă să se înmoaie. Apoi, se adaugă carnea,
se amestecă cu lingura de lemn şi se lasă împreună să se călească.

După ce carnea şi-a schimbat culoarea, se lasă în continuare pe foc până ce se evaporă şi apa pe care o lasă carnea. Apoi, se toarnă circa 50 ml apă şi se lasă pe foc până ce scade şi aceasta din urmă.

Fasolea fiartă şi scursă, morcovii şi carnea se pun într-o cratiţă, apoi se pun roşiile cu tot cu suc, se potriveşte gustul de sare şi piper şi se lasă să fiarbă acoperit timp de încă 10 minute.

Tocana cu fasole boabe

Tocana_cu_fasole_boabe

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.