Tocană de fasole grasă şi roşii
PrinteazaO reteta delicioasa de tocana de fasole grasa si rosii din: ulei de masline, salote, morcovi, ceapa, rosii, fasole, patrunjel si harissa.
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 şalote, tăiate cubuleţe
- 2 morcovi, tăiaţi cubuleţe
- 1 ceapă mare, tăiată felii
- 6 roşii mari, tocate şi presărate cu un pic de sare
- 400 g fasole grasă de la conservă, scursă
- 1 legătură mică de pătrunjel cu frunza lată, tocat
- pastă de ardei iute (harissa) pentru servit
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o cratiţă şi se adaugă şalotele, morcovii şi ceapa. Se călesc uşor, amestecând continuu, până se înmoaie, dar nu se rumenesc.
Se adaugă roşiile şi se călesc uşor 15 minute. Se adaugă fasolea, se scade focul foarte mult şi se lasă să se pătrundă de căldură.
Se gustă, se condimentează cu sare şi piper, apoi se adaugă pătrunjelul şi se amestecă. Se serveşte cu harissa.
Pofta buna!