Tocana cu fructe de mare din: peste, rosii, usturoi, ceapa, midii, scoici, crevete, ardei iute,cimbru, faina, drojdie de bere, sare, ulei de masline.
Ingrediente:
1 kg peste mic
4 bucati peste sabie
2 rosii decojite
3-4 catei usturoi
100 g ceapa
8 midii
8 scoici
4 crevete
4 crevete rosii
Ardei rosu uscat
1 lingura cimbru salbatic (maruntit)
100 g faina
25 g drojdie de bere
Sare
ulei de masline
Mod de preparare:
Turnati faina intr-un bol, adaugati un varf de sare si jumatate din drojdia de bere si apa. Amestecati si framantati bine pentru a forma aluatul.
Acoperiti totul cu o panza unsa cu ulei si, dupa o ora, dizolvati restul de drojdie in apa si incorporati bine in aluat. Lasati acest aluat sa stea 8 ore la dospit.
Dupa ce aluatul a crescut, rupeti bucati din el si formati mingiute cat o nuca, pe care le turtiti cu podul palmei. Coaceti aceste turte in cuptor timp de 10 minute, la 160 grade C.
Preparati o supa de peste (folosind peste mic, pe care il fierbeti si apoi strecurati zeama).
Prajiti ardeiul rosu uscat intr-o tigaie, apoi zdrobiti-l impreuna cu usturoiul intr-un mojar. Adaugati rosiile curatate de pielita si seminte si apoi tocate foarte marunt.
Puneti ceapa tocata intr-o tigaie, impreuna cu uleiul unde ati prajit ardeiul. Cand se inmoaie, adaugati pestele sabie, molustele si crevetele.
Dupa cateva minute, cand midiile si scoicile s-au desfacut, adaugati usturoiul zdrobit, ardeiul si sosul de tomate si ceapa.
Turnati fiertura (supa) de peste, cimbrul salbatic si sarati dupa gust. Luati de pe foc pentru 5 minute si adaugati turta, rupta in bucati.
Acest fel de mancare a trebui sa aiba consistenta unui sos nici prea gros, nici prea subtire.
Tocanita de peste si fructe de mare din: peste, fructe de mare, ceapa, rosii, cartofi, ardei gras, vin, apa, ulei de masline, patrunjel, frunze de dafin, sare si sofran. Ingrediente: circa 1 kg amestec de peste si fructe de mare 2 cepe taiate rondele 2 rosii taiate rondele 6 cartofi potriviti ca marime, taiati felii 1 […]
Tocanita de peste cu fructe de mare din: unt, usturoi, ceapa, rosii, otet balsamic, fulgi de ardei iute, supa de legume, ardei, patrunjel, fructe de mare, somon, bagheta si fasole verde. Ingrediente: 3 linguri unt amestecat cu 1 catel de usturoi tocat marunt 1 ceapa, tocata 2 conserve de 400 g rosii tocate 1 lingura […]
Tocana de peste cu fructe de mare din: ulei de masline, seminte de fenicul, morcovi, telina apio, usturoi, praz, rosii, supa de peste, cod, creveti. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 1 linguriţă seminţe de fenicul 2 morcovi, tăiaţi în cubuleţe 2 tulpini de ţelină Apio feliata 2 căţei de usturoi, tocaţi fin 2 fire […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.