Tocană de Cocoș: Rețeta Tradițională – un preparat tradițional românesc, plin de savoare și arome bogate. Preparată lent, această tocăniță se bucură de o carne fragedă și un sos aromat, perfect pentru a fi servită la mesele de familie sau la ocazii speciale. Ingrediente: 1 cocoș (aproximativ 1.5-2 kg), tăiat în bucăți 2 linguri de […]
Tocana cu gogosari
PrinteazaTocana cu gogosari din: carne de porc, ceapa, cartofi, gogosari, ulei, bulion, boia, usturoi, vin, sare, piper, cimbru.
Ingrediente:
- 700 g carne de porc
- 800 g ceapă
- 500 g cartofi
- 6-7 gogoşari
- 100 ml ulei
- 50 g bulion
- 1 linguriţă boia iute
- 3-4 căţei de usturoi
- 1 pahar cu vin
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi tai în sferturi şi îi pui la fiert în apă clocotită cu un praf de sare. Ii scurgi apoi de apă şi îi ţii la cald.
Cureţi gogoşarii şi îi tai în patru, iar ceapa felii.
Tai carnea bucăţele, o dai cu un praf de sare şi puţină boia şi o prăjeşti în ulei fierbinte.
Când s-a perpelit pe toate feţele, scoţi carnea într-un castron şi o ţii la cald.
In uleiul rămas, căleşti ceapa şi, când este aproape gata, pui cartofii fierţi şi gogoşarii tăiaţi, apoi amesteci, adaugi bucăţile de carne prăjită, usturoiul zdrobit, vinul, bulionul, restul de boia, piper şi cimbru uscat.
Tocana cu gogosari
Pofta buna!
Tocană de iepure cu legume – un preparat tradițional și plin de savoare, ideal pentru mese de familie sau ocazii speciale. Această rețetă combină delicatețea cărnii de iepure cu bogăția legumelor, creând un fel de mâncare consistent și reconfortant. Prepararea acestei tocane necesită răbdare și atenție la detalii, dar rezultatul final va fi cu siguranță […]