Tocana haiduceasca cu vita din: pulpa de vita, ceapa, rosii, ardei, suc de rosii, usturoi, ardei, vin, dafin, boia, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 500 g pulpă de vită 3-4 cepe 2-3 roşii 1 ardei 100 ml suc de roşii 5 căţei de usturoi 1 ardei iute 1 pahar cu vin roşu 2 foi de dafin […]
Tocana haiduceasca cu carne de vita
PrinteazaO reteta delicioasa de tocana haiduceasca din: pulpa de vita, ceapa, rosii, ardei gras, suc de rosii, usturoi, ardei iute, vin rosu, boia iute, patrunjel, ulei, sare, piper.
- 500 g pulpă de vită
- 3-4 cepe
- 2-3 roşii
- 1 ardei gras
- 100 ml suc de roşii
- 4-5 căţei de usturoi
- 1 ardei iute
- 1 pahar cu vin roşu
- 2 linguriţe cu boia iute
- pătrunjel
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Toacă ceapa şi pune-o la călit în ulei. Adaugă carnea de vită tăiată cubuleţe mai mari.
Presară sare şi, după câteva minute, acoperă cu apă călduţă. Lasă pe foc să fiarbă.
Când carnea e bine pătrunsă şi apa scăzută, adaugă roşiile opărite, decojite şi tăiate în patru şi ardeiul fâşii.
Pune sosul de roşii şi condimentează cu usturoiul zdrobit, ardeiul iute tocat mărunt, sare, piper şi boia.
Spre final, toarnă vinul şi lasă să mai dea în câteva clocote.
Serveşte cu verdeaţă tocată mare.
Tocana haiduceasca cu carne de vita
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Tocana haiduceasca cu carne de porc
Tocana haiduceasca cu carne de porc din: spata de porc, slanina, untura, ceapa, sare, rosie, ardei, boia, faina, smantana. Ingrediente: 1 kg spată de porc 100 g slănină afumată 2 linguri de untură 150 g ceapă sare 1 roşie 1 ardei boia 1 lingură de făina 200 g smântână Mod de preparare: Cureţi carnea […]
Tocana haiduceasca cu mamaliga
O reteta delicioasa de tocana haiduceasca cu: carne de vita, ceapa, ardei, suc de rosii, ardei, suc de rosii, usturoi, ardei iute, vin rosu, boia iute, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 500 g pulpă de vită 3-4 cepe 2-3 roşii 1 ardei 100 ml suc de roşii 5 căţei de usturoi 1 ardei iute 1 pahar […]
Pofta buna!