Tocana haiduceasca cu carne de porc
PrinteazaTocana haiduceasca cu carne de porc din: spata de porc, slanina, untura, ceapa, sare, rosie, ardei, boia, faina, smantana.
- 1 kg spată de porc
- 100 g slănină afumată
- 2 linguri de untură
- 150 g ceapă
- sare
- 1 roşie
- 1 ardei
- boia
- 1 lingură de făina
- 200 g smântână
Mod de preparare:
Cureţi carnea şi o tai fâşii împreună cu slănina. Incingi untura, topeşti slănina, adaugi ceapa mărunţită şi o căleşti. Pui boia, 100 ml apă şi laşi să fiarbă până se evaporă apa.
Adaugi carnea, roşia şi ardeiul tăiat cubuleţe şi căleşti totul. Dacă este nevoie, adaugi puţină apă.
Omogenizezi făina cu smântână şi adaugi amestecul peste tocană. Laşi să fiarbă totul timp de 10 minute.
Pofta buna!