Tocana haiduceasca cu mamaliga
PrinteazaO reteta delicioasa de tocana haiduceasca cu: carne de vita, ceapa, ardei, suc de rosii, ardei, suc de rosii, usturoi, ardei iute, vin rosu, boia iute, sare, piper, verdeata.
- 500 g pulpă de vită
- 3-4 cepe
- 2-3 roşii
- 1 ardei
- 100 ml suc de roşii
- 5 căţei de usturoi
- 1 ardei iute
- 1 pahar cu vin roşu
- 2 linguri boia iute
- sare
- piper
- verdeaţă
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, o toci şi o căleşti împreună cu carnea de vită tăiată cubuleţe. Adaugi sare şi apă caldă şi laşi să se înăbuşe puţin.
Pui şi roşiile, ardeiul, piperul, sarea, foile de dafin, vinul, boiaua şi verdeaţa. Mai laşi 2 minute pe foc să se înăbuşe bine toate ingredientele.
Când e gata, serveşti tocana fierbinte cu mămăliguţă caldă, alături de un pahar de vin roşu.
Tocana haiduceasca cu mamaliga
Pofta buna!
Arata bine tocana asta!