Tocana haiduceasca cu porc si legume
PrinteazaTocana haiduceasca cu porc si legume din: carne de porc, ceapa, ardei grasi, rosii, slănină afumată, sare, piper, boia de ardei iute sau dulce.
Ingrediente:
- 1 kg carne de porc
- 2 cepe mari,
- 2 ardei graşi
- 2-3 roşii
- 150 g slănină afumată
- sare, piper
- boia de ardei iute sau dulce
Mod de preparare:
Tai carnea în fâşii, o condimentezi şi o pui să fiarbă în apa care fierbe în tuci, acoperind vasul cu un capac. Intre timp, cureţi legumele şi le speli. Tai ardeiul în fâşii înguste, iar roşiile decojite în cuburi.
Când carnea este pe jumătate fiartă, adaugi ardeiul, ceapa tăiată solzişori, roşiile, apă fierbinte şi condimente după gust. Continui fierberea până când atât carnea, cât şi legumele s-au înmuiat.
Serveşti tocana cu piure de cartofi sau cu o garnitură de cuşcuş şi salată de sezon. Este preparatul ideal pentru gătit în aer liber, în vase speciale, la iarbă verde.
Tocana haiduceasca cu porc si legume
Pofta buna!
Am facut si eu tocana de curand doar ca am mai adaugat si dovlecei si vanata iar la final, patrunjel. A iesit o nebunie! 🙂