Tocana de ied
PrinteazaO reteta de tocana de ied din: ied, rosii, ceapa, ardei, telina, morcovi, patrunjel, hrean, tuica, ulei, sare si piper.
- 1/2 ied
- 1 kg rosii proaspete
- 200 g ceapa
- 20 g ardei
- 1 capatana telina
- 200 g morcovi
- 3 legaturi patrunjel
- 1 radacina hrean
- 200 ml tuica
- 1 litru ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli, o cureţi şi o treci prin ră zătoarea cu ochiuri mari toate rădăcinoasele. Tai ceapa peştişori. Torni tot uleiul în ceaun şi, după ce se încinge, pui carnea spălată şi porţionată.
Laşi să se călească până ce se desprinde de pe os. Pui toate legumele (fără roşii) şi le căleşti împreună cu carnea. După ce au devenit sticloase, torni ţuica, dar, atenţie, torni în ceaun, la distantă cât mai mică, nu de sus.
Amesteci, laşi 1-2 minute şi apoi pui apă cât să acopere ingredientele. După ce legumele şi carnea sunt fierte, pui roşiile tăiate în patru, pătrunjelul, sarea şi piperul. Mai laşi pe foc şi apoi iei ceaunul de pe foc.
Tocana de ied
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tocanita de ied
- ied la ceaun
- tocana de ied
- tocana de ied la ceaun
- https://www restaurantedelux ro/tocana-ied html
- tocanita de ied la ceaun
- tocan de ied
N-am facut niciodata tocanita de ied