Tocana de iepure
PrinteazaO reteta delicioasa de tocana de iepure din: pulpe de iepure, morcovi, telina, ceapa, usturoi, vin rosu, pasta de rosii, oregano, nucsoara, foi de dafin, masline, sare si piper. Carnea de iepure este foarte sănătoasă, are mai puţin colesterol decât cea de pui sau curcan, mai multe proteine şi se digeră uşor, fiind recomandată în special în dietele cardiacilor.
- 4 pulpe de iepure
- 3 morcovi
- 1 telina mica
- 1 ceapa
- 4 catei de usturoi
- 1 cana cu vin rosu
- 2 linguri cu pasta de rosii
- oregano
- 1/2 lingurita cu nucsoara
- 3 foi de dafin
- 2 linguri cu masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală pulpele, şterge-le cu un prosop, taie-le pe din două, pe articulaţie. Curăţă şi spală legumele, taie-le în bucăţi mai mari: ceapa peştişori, morcovul rondele, iarţelina cuburi sau bastonaşe. Freacă pulpele cu sare, nucşoară, oregano şi piper, pune-le într-un vas încăpător din lut.
Pune legumele, pasta de roşii desfăcută în vin şi foile de dafin. Adaugă usturoiul zdrobit cu latul cuţitului şi restul de condimente rămase după pregătirea cărnii. Pune uleiul, măslinele, apoi acoperă oala şi dă la cuptor, la foc potrivit, timp de două ore.
Tocana de iepure
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tocana de iepure
- tocana de iepure la ceaun
- tocanita de iepure la ceaun
- iepure la ceaun
- tocanita de iepure cu ceapa
- tocanita de iepure cu vin
Nu am mancat niciodata carne de iepure …
Simona, chiar iti recomand tocanita de iepure 🙂 Este un deliciu culinar
Toata lumea lauda carnea de iepure, dar…