Tocană cu jumări

Printeaza

O reteta de tocana cu jumari din: faina, carnati afumati, slanina afumata, usturoi, branza de burduf, cas, smantana, pasta de rosii, oua, lapte, jumari, afumatura de porc, ceapa tocata, piper, cimbru si boia.

Ingrediente:Tocană cu jumări

  • 1 kg faina
  • 250 g carnati afumati
  • 150 g slanina afumata
  • 1 capatana de usturoi
  • 200 g branza de burduf
  • 400 g cas dospit, putin uscat
  • 200 g smantana
  • 50 g pasta de rosii
  • 10 oua
  • 100 ml lapte sau smantana
  • 1 blid de jumari
  • 500 g afumatura de porc tocata
  • 1 ceapa tocata
  • piper
  • cimbru
  • boia

 

Mod de preparare:

Pui apa cu sare la fiert şi torni mălaiul pentru a pregăti mămă­liga. Pe fundul ceaunului, întinzi felii de slănină subţiri, dar bine afumate.

Intinzi un strat de mămăligă de aproximativ 1-2 cm. Prepari un fel de cremă din 3 ouă bătute bine cu lapte şi brânza de burduf şi torni amestecul peste stratul de mămăligă.

Pui din nou un strat de mămăligă, adaugi afumătura tocată şi amestecată cu 2 ouă, ceapa, piper, boia, cimbru, usturoi.

Urmează al treilea strat de mămăligă, de data aceasta acoperit cu cârnaţi tăiaţi felii, amestecaţi cu caş frecat cu 3 ouă.

Aşterni şi ultimul strat de mămăligă, peste care pui jumările şi caşul ras bătut cu 2 ouă şi smântână.

Acoperi şi dai ceaunul la cuptor la foc mic, timp de 1 oră, apoi încă 10 minute, fără capac, să se rumenească.

Tocană cu jumări

Tocană cu jumări

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.