Tocană cu jumări
PrinteazaO reteta de tocana cu jumari din: faina, carnati afumati, slanina afumata, usturoi, branza de burduf, cas, smantana, pasta de rosii, oua, lapte, jumari, afumatura de porc, ceapa tocata, piper, cimbru si boia.
- 1 kg faina
- 250 g carnati afumati
- 150 g slanina afumata
- 1 capatana de usturoi
- 200 g branza de burduf
- 400 g cas dospit, putin uscat
- 200 g smantana
- 50 g pasta de rosii
- 10 oua
- 100 ml lapte sau smantana
- 1 blid de jumari
- 500 g afumatura de porc tocata
- 1 ceapa tocata
- piper
- cimbru
- boia
Mod de preparare:
Pui apa cu sare la fiert şi torni mălaiul pentru a pregăti mămăliga. Pe fundul ceaunului, întinzi felii de slănină subţiri, dar bine afumate.
Intinzi un strat de mămăligă de aproximativ 1-2 cm. Prepari un fel de cremă din 3 ouă bătute bine cu lapte şi brânza de burduf şi torni amestecul peste stratul de mămăligă.
Pui din nou un strat de mămăligă, adaugi afumătura tocată şi amestecată cu 2 ouă, ceapa, piper, boia, cimbru, usturoi.
Urmează al treilea strat de mămăligă, de data aceasta acoperit cu cârnaţi tăiaţi felii, amestecaţi cu caş frecat cu 3 ouă.
Aşterni şi ultimul strat de mămăligă, peste care pui jumările şi caşul ras bătut cu 2 ouă şi smântână.
Acoperi şi dai ceaunul la cuptor la foc mic, timp de 1 oră, apoi încă 10 minute, fără capac, să se rumenească.
Tocană cu jumări
Pofta buna!