Tocană de legume cu orez pentru iarnă

Printeaza

Tocană de legume cu orez pentru iarnă din: ulei, ceapa, ardei capia, morcovi, telina, radacina de patrunjel, bulion, orez, foi de dafin, patrunjel verde.

retete

Ingrediente:

  • 800 ml ulei
  • 1,5 kg ceapă
  • 2 kg ardei capia
  • 1 kg morcovi
  • 2 ţeline
  • 3 rădăcini de pătrunjel
  • 1 l bulion sau 2 kg roşii
  • 700 g orez
  • foi de dafin
  • 2 legături pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Ceapa se taie julien, morcovii, pătrunjelul şi ţelina se dau pe răzătoarea mare.

Ardeii se taie fâșii şi se călesc cu puţină sare până se înmoaie.

Se călește ceapa separat, ardeii separat, iar morcovii, țelina şi pătrunjelul împreună. Se amestecă legumele într-o cratiță mare.

Orezul se fierbe în apă, se strecoară şi se trece sub un jet de apă rece.

Când toate legumele au o consistență clară, se adaugă bulionul şi orezul fiert.

Se mai lasă 20 min., apoi se pun sarea, piperul şi dafinul, iar la final verdeaţa tocată.

Se așază caldă în borcane și se sterilizează cca 30 minute.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Tocana de post cu orez

Tocana de legume cu sos

Tocana de legume cu sos din: dovlecel, morcov, ardei, rosii, suc de rosii, usturoi, ulei, patrunjel. Ingrediente: un dovlecel un morcov 2 ardei graşi de culori diferite 2 roşii foarte coapte 100 ml suc de roşii 2 căţei usturoi 2 linguri ulei câteva fire pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Ardeii tăiaţi fâşii şi […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.