O retete de tocana de legume cu galuste din: ulei de masline, salote, praz, nap, pastarnaci, morcovi, orz, vin alb, supa de legume, frunza de dafin, cimbru, patrunjel, faina, unt, cheddar, rozmarin si frunze de cimbru. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 350 g salote (sau ceapa rosie, mica) 2 fire de praz, tocate grosier […]
Tocană de legume pentru iarnă
PrinteazaTocană de legume pentru iarnă din: ulei, ceapa, gogosare, ardei gras, orez, bulion, foaie de dafin si sare.
- 1/5 ulei
- 1 kg ceapa tocata
- 1 kg gogosari taiati fasii
- 1/5 kg ardei gas taiati cubulete
- 1/4 orez
- 200 g bulion
- 1 morcov
- 2 frunze foaie de dafin
- piper si sare
sau iti trebuie:
- 2 kg gogosari fasii lungi
- 2 kg ardei taiati cubulete
- 2 kg morcov taiat rondele
- 2 kg ceapa tocata
- 400 g bulion
- 1/4 orez
- sare
- foi de dafin
- piper
- putin zahar
- 3/4 ml ulei
Mod de preparare:
încălzeşti uleiul într-un vas mare şi pui ceapa să se călească. Când devine sticloasă adaugi celelalte legume şi bulionul.
Laşi să fiarbă la foc mediu, amestecând mereu ca să nu se prindă.
Orezul îl fierbi în multă apă, cu o lingură de sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. îl scurgi de apă şi şi-l pui peste tocană.
Adaugi apoi sarea, piperul şi zahărul după gust şi foile de dafin. Fierbi până scade, iar uleiul se ridică deasupra.
Torni fierbinte tocăniţa în borcane, spălate şi uscate bine, iar mai apoi borcanele le laşi la cuptor 30 de minute.
Le pui capacele, le aşezi cu gura în jos şi le acoperi cu pături groase.
A doua zi le aşezi în cămară, tot cu gura în jos.
Pofta buna!
poate iti place si:
Tocană de legume cu găluşte
Tocana de legume cu carne de oaie
O reteta de tocana de legume cu carne de oaie din: carne de oaie sau de miel, ceapa, ardei rgasi, cartofi, rosii, piper, boia, untdelemn, patrunjel, foaie de dafin si sare. Ingrediente: 1/2 carne de oaie nu prea grasa sau miel, 200 g ceapa 3 ardei grasi (300 g ) 1/2 kg cartofi 1/2 kg […]
Pofta buna!