Tocana de legume cu piept de porc

Printeaza

Tocana de legume cu piept de porc din: piept de porc afumat, ceapa rosie, cartofi, ardei capia, ardei iute, sare grunjoasa, piper, frunze de dafin, ulei si pasta de rosii.

 

Ingrediente:

  • 400 g piept de porc afumat
  • 2 cepe rosii
  • 6-8 cartofi
  • 3 ardei capia
  • 2-3 ardei iuti
  • sare grunjoasa
  • piper negru macinat si boabe
  • 2 frunze de dafin
  • 3 linguri ulei
  • o lingura pasta de rosii

 

Mod de preparare:

Se curăţă ceapa roşie, se spală şi se taie rondele. Se înăbuşă câteva minute în ulei.

Treptat, se adaugă apă călduţă şi ardeii capia feliaţi. Pieptul de porc se taie cubuleţe şi se adaugă în cratiţă împreună cu ceapa şi ardeii.

Se călesc la foc mediu şi, dacă este nevoie, se adaugă apă. Se condimentează cu sare, piper boabe şi măcinat şi foile de dafin.

Cartofii se curăţă, se spală, se taie felii mai mari şi se adaugă în cratiţă împreună cu ceapa şi carnea călită.

Se înăbuşa cu apă şi, după ce au fiert şi cartofii, se adaugă pasta de roşii. Se mai lasă să fiarbă la foc mic.

Inainte de a se băga la cuptor, se adaugă 2-3 ardei iuţi.

Se bagă în cuptor şi sie lasă aproximativ 30 de minate să se rumenească.

Se serveşte ornată cu frunzuliţe de mărar şi cuj murături asortate.

 

Tocana de legume cu piept de porc

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. o tocana asemanatoare imi pregatea bunica 🙂 era asa bunaaaaaaaaaaaaa!!

  2. O tocana delicioasa 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.