Tocana de legume
PrinteazaTocana de legume
Ingrediente:
- 300 g fasole
- 2 dovlecei
- 2 vinete mici
- 3 cepe
- 2 ardei graşi
- 5 roşii
- 1 morcov
- 3 linguri cu ulei de măsline
- 2 linguri cu pastă
- de tomate
- cimbru
- sare
Mod de preparare:
Tocana de legume: Fierbe fasolea în apă cu sare. Căleşte ceapa. Stinge cu puţină apă, după care adaugă morcovul tăiat rondele.
Adaugă ardeiul, dovleceii şi vinetele tăiate cubuleţe. După câteva minute pune fasolea scursă. Acoperă cu zeama în care a fiert fasolea.
Potriveşte gustul de sare şi aromatizează cu cimbru. Lasă pe foc să scadă bine, iar legumele să fie fierte.
Spre final, pune pasta de tomate şi roşiile decojite şi zdrobite cu furculiţa.
Pofta buna!