Tocană de linte cu spanac
PrinteazaTocană de linte cu spanac din: linte, orez brun, ceapa, supa de legume, spanac, rosii, pudra de usturoi si sare de mare.
Lintea este cunoscută pentru proprietățile sale de reducere a nivelului de colesterol, protejarea sănătății inimii și reglarea nivelului de zahăr din sânge.
Este, de asemenea, un aliment ideal pentru persoanele care încearcă să piardă în greutate, deoarece conține o cantitate mare de proteine și fibre, care ajută la menținerea senzației de sațietate.
Lintea rosie este bogata în nutrienți, cum ar fi proteinele, fibrele, fierul, magneziul și vitamina B. Ajuta la controlul nivelului de zahăr din sânge, datorită conținutului ridicat de fibre solubile, care încetinesc absorbția carbohidraților în sânge.
Protecția împotriva bolilor de inimă și a accidentelor vasculare cerebrale, datorită conținutului de antioxidanți și substanțe antiinflamatorii.
Reducerea riscului de cancer, în special al cancerului de colon, datorită conținutului de fibre și substanțe fitochimice cu proprietăți anticancerigene.
Ingrediente:
- 230 grame de linte
- 1/3 – cană de orez brun
- 1 ceapă, tocată
- 2 – linguri de supă de legume strecurată
- 1 pachet mic de spanac proaspăt, tocat
- 2 roşii mari
- ½ linguriţă de pudră de usturoi, este opţional
- Sare de mare după gust
Mod de preparare:
Spală lintea şi adaug-o peste orez împreună cu 7 căni de apă fiartă.
Fierbe până este aproape moale, 15-20 de minute. Între timp, prăjeşte ceapa în supa de legume strecurată până când începe să devină maronie.
Adaugă ceapa şi spanacul proaspăt peste linte şi orez.
Acoperă şi lasă să fiarbă la foc înăbuşit timp de 15 minute.
Adaugă roşiile şi pudra de usturoi şi mai lasă la fiert încă 5-10 minute sau până când orezul este fiert.
Pofta buna!