Tocană de linte cu spanac din: linte, orez brun, ceapa, supa de legume, spanac, rosii, pudra de usturoi si sare de mare. Lintea este cunoscută pentru proprietățile sale de reducere a nivelului de colesterol, protejarea sănătății inimii și reglarea nivelului de zahăr din sânge. Este, de asemenea, un aliment ideal pentru persoanele care încearcă să […]
Tocana de linte
PrinteazaTocana de linte din: linte, apa, usturoi, sare, cartofi, ceapa, morcovi.
Lintea este o sursă foarte bună de proteine vegetale. Aproximativ 25-30% din conținutul de calorii al linte este reprezentat de proteine. Acest lucru o face o alegere excelentă pentru vegetarieni și vegani, care pot obține astfel proteine esențiale pentru construirea și repararea țesuturilor.
- 1 ceaşcă de linte
- 3 ceşti apă
- 2-3 căţei de usturoi
- 1 linguriţă sare
- 1 frunză de dafin
- 9 cartofi noi, tăiaţi
- 2 cepe tăiate
- 6 morcovi tăiaţi felii
- sare
Mod de preparare:
Se pun într-o oală lintea, apa, usturoiul, sarea si dafinul. Se acoperă cu un capac şi se fierb până când lintea este fragedă (aproximativ 35 minute), înainte de a se servi, se scoate frunza de dafin.
Separat, se fierb cu puţină apă cu sare: cartofii, cepele, morcovii. Lintea se serveşte în farfurii de supă împreună cu amestecul de cartofi, morcovi şi ceapă.
Pofta buna!
poate iti place si:
Tocana de linte cu fasole neagra
Tocana de linte cu fasole neagra din: linte, ulei de masline, ceapa, ardei rosu, usturoi, praf de chili, oregano, chimen, piper cayenne, sare, rosii cu ardei iute, fasole neagra, coriandru. Ingrediente: 1 ½ cesti linte 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 ardei rosu, cuburi 2 linguri de usturoi tocat 3 linguri de praf […]
Pofta buna!
Foarte buna tocanita de linte