Tocana manastireasca de legume din: vinete, ardei, cartofi, rosii, ceapa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 vinete 5-6 ardei graşi 5-6 cartofi 4-5 roşii 3-4 cepe 2-3 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Se coc ardeii şi vinetele, după care se curăţă de coajă şi se pun la scurs câteva minute într-o sită de […]
Tocana manastireasca
PrinteazaTocana manastireasca din: dovlecei, ceapa, morcovi, ardei, rosii, marar, patrunjel verde, ulei, sare si piper.
Ingrediente:
- 4 dovlecei
- 3 cepe
- 3-4 morcovi
- 3-4 ardei
- 4 rosii
- o legatura de marar
- o legatura de patrunjel verde
- ulei (pentru prajit)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Dovleceii cruzi sunt curati, apoi taiati in felii. Acestea sunt prajite usor pana cand se rumenesc.
Separat, sunt calite ceapa impreuna cu rondelele de morcov, feliile de ardei si de rosii. Se adauga apa si se lasa la fiert.
Cand e gata, adaugam feliile de dovlecel. Tocam marar si patrunjel si presaram deasupra.
Pofta buna!
poate iti place si:
Tocana manastireasca de legume
Retete de post: Tocana manastireasca
O reteta de post de tocana manastireasca din: dovlecei, ceapa, morcovi, ardei, rosii, marar, patrunjel verde si facultativ untdelemn. Ingrediente: 3-4 dovlecei 4 cepe 4 morcovi 4 ardei 4 roşii o legătură de mărar o legătură de pătrunjel verde facultativ: untdelemn (pentru prăjit) Mod de preparare: Curăţăm dovleceii cruzi, îi tăiem felioare, îi prăjim […]
Tocana de post cu orez
Tocana de post cu orez din: ardei, gogosar, vanata, rosii, orez, cartof, ceapa, usturoi, ciuperci. Ingrediente: 1 ardei gras 1 gogoşar 1 vânătă 2 roşii, 1 mână de orez 1 cartof 1 ceapă 2 căţei de usturoi 4 ciuperci Mod de preparare: Se spală şi se curăţă toate legumele, se taie ardeiul şi vânătă […]
Pofta buna!