Tocana marocana cu piept de pui
PrinteazaTocana marocana cu piept de pui din: piept de pui, ulei, ceapa, naut, telina, dovlecel, rosii in bulion, oregano, boia iute, supa de pui, pasta de tomate, suc de lamaie, patrunjel, sare, piper.
- 500 g piept de pui
- 2-3 linguri ulei
- o ceapa
- 100 g naut
- 2 morcovi
- 2 tije telina
- un dovlecel
- o conserva mica de rosii in bulion
- 1/2 lingurita oregano uscat
- un praf de boia iute
- 350 ml supa de pui
- 250 g pasta de tomate
- o lingura suc de lamaie
- cateva fire de patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea se taie cuburi care se presară cu sare şi se călesc în ulei până ce se pătrund la interior, aproximativ 10 minute, apoi se scot. In acelaşi ulei se pun ceapa, morcovii şi telina. Se călesc si, după ce s-au înmuiat, se adaugă boiaua, oregano şi piper.
Se lasă aproximativ un minut, apoi se pun pasta de tomate şi supa de pui. Se adaugă puiul şi năutul fiert în prealabil şi se mai lasă la fiert 10 minute.
Apoi se adaugă roşiile în bulion şi dovlecelul, se acoperă şi se mai lasă 15 minute la fiert. După ce dovlecelul s-a fiert, se pune sucul de lămâie şi se serveşte cu pătrunjel.
Tocana marocana cu piept de pui
Pofta buna!