Tocană de miel cu lamaie si smântână
PrinteazaTocană de miel cu lamaie si smântână din: carne de miel, ulei, marar, patrunjel, ceapa, smantana, faina, lamaie si condimente.
Ingrediente:
- 800 g carne de miel
- 100 ml ulei
- marar
- patrunjel
- 150 g ceapa
- 200-300 ml smantana
- 50 g faina
- lamaie
- condimente de legume
Mod de preparare Tocană de miel cu lamaie si smântână:
Cureţi şi speli ceapa, apoi o tai mărunt şi o căleşti în ulei încins, timp de 1 -2 minute.
Adaugi cubuleţele de carne de miel, le prăjeşti la suprafaţă, adaugi condimentele de legume, 6-7 linguri de apă şi când scade lichidul, freci bine făina cu 200 ml apă rece şi o torni în sos.
Completezi cu apă, cât să acopere bucăţelele de carne. După câteva clocote, când carnea a fiert în întregime, iei vasul de pe foc şi pui pătrunjelul şi mărarul tocate mărunt.
Adaugi smântână şi pui condimente după gust.
Ca să aibă culoare, încălzeşti 2 linguri de ulei, pui boia de ardei dulce şi o adaugi în tocană.
Serveşti preparatul cu piure de cartofi, mămăliguţă si murături.
Pofta buna!