Tocană moldovenească din carne de porc cu garnitură de mămăliguţă
PrinteazaTocană moldovenească din carne de porc cu garnitură de mămăliguţă
- 1,200 kg carne de porc (spată, piept, gît)
- 300 g ceapă
- 5 căţei de usturoi
- sare
- boia
- 3 ardei graşi
- 300 g roşii
- 1 pahar vin
- 300 g mălai
- 60 g ulei
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi, se sotează în ulei cu ceapa tocată şi se pune usturoiul tocat, boiaua, ardeiul tăiat julien, roşiile curăţate şi tăiate, vinul, 1 pahar apă.
Se fierbe încet sub capac timp de 50 de minute. Se serveşte cu mămăliguţă pripită.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- friptura de porc moldoveneasca
- tocanita moldoveneasca
- tocanita moldoveneasca cu carne porc
- tocanita de porc cu mamaliga