Tocana bucovineana din: carne de manzat, carne de porc, untura, ceapa, ardei grasi, rosii, boia, ulei, sare si piper. Ingrediente: 250 g carne de manzat 250 g carne de porc (spata, piept) 150 g untura 2 cepe 2 ardei grasi 1 cutie cu rosii cubulete 1 lingurita cu boia ulei sare piper Mod de […]
Tocana nationala cu carne de manzat
PrinteazaTocana nationala cu carne de manzat din: carne de manzat, ceapa, untura, boia, rosii, ardei, sare, verdeata.
- 700 g carne
- 1 kg ceapă
- 200 g untură
- boia pentru culoare
- 600 g roşii sau 2 linguri bulion de roşii
- 2 ardei graşi
- sare
- verdeaţă
Mod de preparare:
Alegi carne de mânzat, o speli şi o tai bucăţi, după dorinţă. Intr-o tigaie pui o lingură de untură şi pregăteşti bucăţile de carne pe ambele părţi.
Intr-o cratiţă cu fundul lat pregăteşti ceapa tăiată felii subţiri, amestecând cu o lingură de lemn, cât mai des.
Când ceapa s-a înmuiat, adaugi un vârf de cuţit de boia.
Pui carnea prăjită peste ceapă, adaugi roşiile tăiate mărunt, ardeii graşi tăiaţi fâşii în lung, ca tăiţeii şi torni apă caldă, cât să acopere mâncărica. Laşi cratiţa la foc potrivit, să fiarbă încet, controlând carnea.
Sărezi după dorinţă.
Cu 15 minute înainte de a servi tocana la masă, o dai la cuptor să scadă şi să capete faţă.
Presari verdeaţă tocată mărunt şi serveşti cu mămăliguţă.
Pofta buna!
poate iti place si:
Tocana nationala
Tocana nationala Ingrediente: 750 g carne manzat sau porc 1 kg ceapă de arpagic 200 g untură boia pentru culoare 650 g roşii (sau 2 linguri buiion de roşii) 2 ardei graşi sare Mod de preparare: Spălăm carnea şi o tăiem bucăţi nu prea mari (după dorinţă). Punem într-o tigaie o lingură de […]
Tocana de vita cu prune uscate
O reteta gustoasa de tocana de vita cu prune uscate, ceapa, usturoi, faina, vin rosu, telina, caise uscate,cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 kg de carne de vită sau mânzat 3 cepe potrivite 3 căţei de usturoi 4 linguri de făină o jumătate de litru de vin roşu sec două cuburi de supă concentrată de […]
Pofta buna!