Tocana nationala de vita sau manzat

Printeaza

Tocana nationala de vita sau manzat din: carne de vita sau manzat, untura, ceapa, gogosari, suc de rosii, vin, morcov, sare, piper, marar.

Ingrediente:Tocana nationala de vita sau manzat

  • 1 kg carne de vită sau mânzat
  • 2 linguri cu untură sau 4-5 linguri cu untdelemn
  • 6-8 cepe mijlocii
  • 2-3 gogoşari sau ardei graşi congelaţi sau proaspeţi
  • 1 pahar cu suc de roşii sau 2 linguri de bulion
  • 1 pahar cu vin
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • sare
  • piper boabe
  • mărar tocat sau frunze de tarhon uscate

 

Mod de preparare:

Curăţaţi şi spălaţi carnea, apoi tăiaţi-o bucăţi potrivit de mari şi rumeniţi-o în untură sau în ulei. Scoateţi pe şerveţele de hârtie şi puneţi ceapa tocată în grăsimea rămasă. Lăsaţi să fiarbă în sucul ei 20 min.

Puneţi ardeii congelaţi peste ceapă, adăugaţi bucăţile de came; acoperiţi cu o cană de apă caldă,“lăsaţi să fiarbă cu vasul acoperit 1/2 oră. Tot acum condimentaţi cu: sare, piper boabe şi vin alb. După fierbere sosul scade la jumătate.

Cuţăţaţi cartofii, spălaţi şi fierbeţi 20 min în apă caldă, apoi treceţi-i în cratiţa cu tocană împreună cu sucul de roşii sau bulionul desfăcut în apă caldă. Continuaţi fierberea încă 1/4 oră, stingeţi focul.

Adăugaţi mâncării pilula de sănătate: un morcov crud trecut pe răzătoarea mică amestecat cu mărar tocat şi frunze de tarhon, care se pun în cratiţă când aţi stins focul. Acoperiţi cu capac până la servire.
Serviţi mâncarea caldă, cu pâine proaspătă şi salată de sezon: salată de varză crudă sau murată, gogonele sau salată verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.