Ceai de Floare de Mar – apreciat pentru proprietatile sale calmante si beneficii pentru sanatate. Florile de mar nu doar ca ofera un gust subtil si placut, dar sunt si bogate in antioxidanti si vitamine. Acest ceai este perfect pentru a te relaxa dupa o zi lunga sau pentru a te bucura de un moment […]
Tocana nationala
PrinteazaTocana nationala din: carne, arpagic, untura, boia, rosii, ardei grasi, sare.
Ingrediente:
- 750 g carne manzat sau porc
- 1 kg ceapă de arpagic
- 200 g untură
- boia pentru culoare
- 650 g roşii (sau 2 linguri buiion de roşii)
- 2 ardei graşi
- sare
Mod de preparare:
Tocana nationala: Spălăm carnea şi o tăiem bucăţi nu prea mari (după dorinţă). Punem într-o tigaie o lingură de untură.
Prăjim bucăţelele de carne pe o parte şi pe alta.
Intr-o cratiţă cu fundul lat prăjim în untură ceapă tăiată felii, amestecînd cît se poate de des cu o lingură de lemn.
După ce s-a prăjit bine, adăugăm un vîrf de cuţit de boia.
Punem carnea prăjită în cratiţa cu ceapă, adăugăm mai întîi roşiile tăiate bucăţi, apoi ardeii graşi tăiaţi în lung, mărunt ca tăiţeii şi turnăm apă cît să acopere mîncarea.
Lăsăm cratiţa la foc potrivit, să fiarbă încet, descoperit, controland din cand în cand carnea.
Punem sare după gust şi dacă scade tocana, adăugăm cate o ceşcuţă de apă fierbinte, pînă cand carnea este bine fiartă.
Cu 15 minute înainte de a servi tocana la masă, o dăm la cuptor să scadă şi să capete faţă. Servim cu mămăligulă.
Pofta buna!
Chiar as face o tocanita.