Tocana de oaie cu ceapa si cartofi

Printeaza

Tocana de oaie cu ceapa si cartofi din: carne de oaie, ceapa, cartofi, boia dulce, foaie de dafin, ulei, sare, piper.

 

Ingrediente:Tocana_de_oaie_cu_ceapa_si_cartofi

  • un kg carne de oaie
  • 1,5 kg ceapa alba
  • 5-6 cartofi
  • boia dulce
  • o foaie de dafin
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Carnea se porţionează, iar ceapa se taie peştişori. In ulei încins, se rumeneşte carnea, se scoate si se căleşte ceapa.

După ce s-a înmuiat ceapa, se adaugă carnea, boia, foaia de dafin si 200 ml apă. Se lasă să se evapore apa şi apoi se pun iar 200 ml apă.

După ce şi aceasta s-a evaporat, se acoperă cu apă şi se lasă la fiert 50 de minute. Se pun şi cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi.

Se acoperă si se lasă pe foc până când se fierb cartofii, iar în cratiţă se obţine un sos gros.

Tocana de oaie cu ceapa si cartofi

Tocana_de_oaie_cu_ceapa_si_cartofi

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Tocana de oaie

O reteta delicioasa de tocana cu:carne de oaie, ardei gras, ulei, vin sec, sare, piper. Ingrediente: 2 kg carne de oaie fără oase 2 ardei graşi 100 ml ulei 300 ml vin sec sare piper   Mod de preparare: Cureţi carnea de toate pieliţele şi zgârciurile şi fierbi în câteva clocote carnea macră. O scurgi, […]

Tocana cu carne de oaie

Tocana cu carne de oaie

O reteta simpla de tocana cu carne de oaie cu carne de oaie din: carne de oaie, ceapa, cartofi, untura, ardei gras, rosii, vin rosu, cimbru, patrunjel verde, boia de ardei dulce, piper si sare. Ingrediente carne de oaie (berbec) cu os-750 g ceapa-250 g cartofi-750 g untura-75 g ardei gras-300 g rosii proaspete-300 g […]

 

Tocana de legume cu carne de oaie

Tocana de legume cu carne de oaie

O reteta de tocana de legume cu carne de oaie din: carne de oaie sau de miel, ceapa, ardei rgasi, cartofi, rosii, piper, boia, untdelemn, patrunjel, foaie de dafin si sare. Ingrediente: 1/2 carne de oaie nu prea grasa sau miel, 200 g ceapa 3 ardei grasi (300 g ) 1/2 kg cartofi 1/2 kg […]

 

Tocana de capra

Tocana cu carne de oaie si cimbru

Tocana cu carne de oaie si cimbru Ingrediente: 800 g carne de oaie fără os 4 cepe mari 100 ml ulei 50 g pastă tomate 1 căpăţână usturoi 4 ardei graşi 5-6 roşii potrivite 100 g orez 1 legătură de verdeaţă 80 ml vin alb sare piper boia cimbru după gust   Mod de preparare: […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.